Konferens i Stockholm

gap1Just nu är det mycket jobb och jag har inte riktigt hunnit skriva något på bloggen på ett tag. Men jag hoppas inte ni misströstar. Ont i ryggen har jag även haft, av det lite för intensiva jobbandet. Kan rekommendera Karin Hagberg, en fantastisk massör, som även har studentrabatt. Hon har sin praktik i Uppsala.

Höjdpunkten under hösten har varit två konferenser, som var under samma vecka i Stockholm. Den första var det årliga mötet för projektet jag ingår i på Grönland. Konferensen hölls på Fotografiska, ett av mina favoritmuseum i Stockholm. Gruppbilden ovan är därifrån. Jag fick även chansen att visa några foton från när jag gjorde fältarbete på Grönland, på övervåningen innanför caféet. Det var kul! Som konferensbesökare kunde vi på rasterna även ta del av de aktuella fotoutställningarna i museet.

Den andra konferensen var det nordiska IGS-mötet, en konferens för alla som jobbar med glaciologi i Norden. Den var på Kungliga vetenskapsakademin, där nobelpriset delas ut. Jag höll ingen presentation utan visade en poster. Helt otippat vann jag inte nobelpriset, men däremot priset för bästa poster och det bestod av en amerikansk fotboll av laget Vikings. Ordförande för IGS organisationen, som är amerikan, tyckte att det var en passande present på ett nordiskt branschmöte. Kanske kan bollen komma till användning på nästa fältarbete. Snöryggby någon?