Press

Några exempel på där min forskning varit med i media:

TV

NRK Dagsrevyen 

I kvällens nyhetssändning visades ett reportage om min forskning på Antarktis, där jag stått för allt film och intervjumaterial, inklusive film från luften med en drönare.

Länk:  NRK Dagsrevyen 9 mars 2017 (24.36 min in i programmet)

BBC Frozen Planet: Avsnitt 7 På tunn is

I avsnitt 7 skildras forskningen i polarområdena och filmteamet besöker vårt läger på Grönlands inlandsis sommaren 2010. Serien är en episk skildring av livets kärva villkor i Arktis och Antarktis. Unika bilder av isbjörnarnas kärleksliv, späckhuggarnas samarbete och pingvinernas slughet.

Länk: Frozen Planet, On Thin Ice (kan endast ses i Storbritannien)

Planetens Gränser

Planetens Gränser är en australiensisk vetenskapsserie från 2013 där äventyraren och journalisten Bernice Notemboom färdas över jordklotet och pratar om klimatet och andra ödesfrågor för världens miljö. Bernice besökte vårt forskningsläger på Grönland under våren 2012.

Länk: The Tipping Points, The Greenland Ice Sheet Melt

Radio

P4 Uppland Sveriges Radio

Den 15 september 2015 blev jag intervjuad om min avhandling i morgonradioshowen med Mona Wahlund och Nils Engvall som tar upp nyheter, aktuella gäster och samtalsämnen.

Länk: P4

Tidningar

Uppsala Nya Tidning

Den 14 januari 2014 blev jag intervjuad om Upsalaglaciären.

Länk: UNT

Övrigt

Naturskyddsföreningen

I Naturskyddsföreningens medlemstidning (nr. 5, 2011) blev min blogg omnämnd i artikeln Bli en Tarzan i bloggdjungeln av Mona Wallin. Artikeln är en introduktion till vad bloggande handlar om och ger tips på bra miljöbloggar att läsa.

Ekoturismföreningen

I Ekoturismföreningens nyhetsbrev i mars 2011 omnämndes mitt blogginlägg Hundspann och turismens paradox.

Länk: Mars 2011: Nytt, tyckt & bloggat